Valikko Sulje

Espanjalaiset sinisimpukat maistuvat sahramille ja tomaatille

Tein hiljattain viimeistä kertaa sinisimpukoita tälle kaudelle, sillä simpukoita ja ostereita kannattaa nauttia tuoreena vain silloin, kun kuun ranskalaisessa nimessä on r-kirjain. Octobre, novembre, décembre, janvier, février, mars, avril. Eli lokakuusta huhtikuuhun. Silloin meri on kylmä, joten merenelävien syöminen on herkullisimmillaan ja myös turvallisinta. Laita tämä resepti korvan taakse siis loppuvuotta ja ensi talvea varten! Espanjalaiset sinisimpukat maistuvat sahramille ja tomaatille niin, että koko keittiö tuoksuu ruokahalua herättävän herkulliselta.

espanalaiset sinisimpukat maistuvat sahramille ja tomaatille
Simpukat ovat mainiota jaettavaa ruokaa illanistujaisiin.

Espanjalaiset sinisimpukat

  • 1 kg tuoreita eläviä sinisimpukoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 pientä salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • noin 1/3 tuoreesta punaisesta chilistä tai ripaus chilijauhetta
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl vettä
  • 1 dl tomaattimurskaa
  • Ripaus sahramia
  • Tuoretta lehtipersiljaa tai basilikaa

Kun ostat sinisimpukat, katso että ne ovat eläviä ja tuoreita. Pidä ne kuljetuksen aikana ilmavasti, eli älä sulje niitä muovipussiin vaan pidä ne kassin päällimmäisenä niin, että ne hengittävät. Muuten simpukkaparat tukehtuvat kuoliaaksi!

Käy jokainen simpukka läpi ja poista valkoiset kalkkijäänteet kuorista pienellä veitsellä. Huuhtele simpukat kylmällä vedellä. Heitä rikkinäiset ja kuolleet simpukat pois. Kopauta avonaista simpukkaa pöytää vasten. Jos simpukka ”säikähtää” ja sulkee kuorensa, se on elossa. Jos se ei reagoi ja kuori pysyy auki, simpukka on kuollut.

Hienonna salottisipuli, chili ja valkosipuli. Lämmitä oliiviöljy ison (noin neljän litran kattila riittää) kannellisen kattilan pohjalla. Salottisipuli ja kuullota hetki, lisää sitten myös chili ja valkosipuli. Kuullota noin minuutin ajan. Lisää sahrami, tomaattimurska, valkoviini ja vesi. Odota että liemi kiehuu. Lisää sitten puhdistetut sinisimpukat ja laita kansi päälle. Nesteen ei tarvitse peittää simpukoita, sillä kiehuvan liemen höyry kypsyttää simpukat.

Keitä kannen alla 2-3 minuuttia. Älä poista kantta, mutta ravistele kattilaa niin, että simpukat sekoittuvat liemessä. Anna keittyä kannen alla toiset 2-3 minuuttia. Lasikannen läpi näet, miten sinisimpukat avautuvat ja vievät enemmän tilaa kuin aiemmin.

Poista kansi, lisää tuoreet hienonnetut yrtit ja sekoita hellästi.

Espanjalaiset sinisimpukat maistuvat sahramille ja tomaatille voimakkaasti, joten tarjoile ne hyvin aromaattisen mutta kuivahkon valkoviinin, kuten Rias Baixasin alueen Albariñon, ja tuoreen vaalean leivän kanssa.

espanjalaiset simpukat maistuvat tomaatille ja sahramille
Tarjoile sinisimpukat aromaattisen valkoviinin ja tuoreen leivän kanssa.
Posted in Kaikki reseptit, Ruokareseptit

Aiheseen liittyvää

11 Comments

  1. Paluuviite:Perinteisen italialaisen foccaccian resepti - Soulvine

  2. g https://tinyurl.com/rsacwgxy

    I absolutely love your blog.. Excellent colors & theme. Did you develop this website yourself?
    Please reply back as I’m hoping to create my very own blog and would like to find out where you got this from or just what the theme is called.

    Appreciate it!

  3. www.immosell24.eu

    Right here is the right webpage for anyone who hopes to find out about this topic.
    You understand so much its almost tough to argue with you
    (not that I really would want to…HaHa). You certainly put a new spin on a topic which has been discussed for
    years. Wonderful stuff, just wonderful!

  4. cbd oil that works 2020

    Hello I am so delighted I found your blog page, I really found you by mistake, while I
    was searching on Aol for something else, Anyways I am here now and would just like to say thank you for a marvelous post and
    a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have
    time to go through it all at the minute but I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great
    deal more, Please do keep up the superb work.

  5. cbd oil that works 2020

    Greetings I am so happy I found your blog page, I really found you by accident,
    while I was searching on Yahoo for something else, Regardless I am here now and would just like
    to say kudos for a incredible post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design),
    I don’t have time to read it all at the minute but I have bookmarked it and also added in your RSS
    feeds, so when I have time I will be back to read more,
    Please do keep up the excellent jo.

  6. cbd oil that works 2020

    I just like the helpful information you provide in your articles.
    I’ll bookmark your blog and take a look at
    again here frequently. I’m rather certain I’ll be informed many new stuff proper here!

    Good luck for the following!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *