Valikko Sulje

Grillattu kokonainen kana ja vesimelonisalaatti

Avasin grillikauden kerrostalon parvekkeella näyttävästi ja makoisasti itse tehdyllä rotisseur-kanalla! Pieneen Dometicin salkkugrilliin kun on näppärä lisäosa, eli grillivarras, joka pyörittää kanaa grillissä moottorilla.  Edellisenä iltana laitoin kokonaisen jyväbroilerin itse tekemääni aasialaishenkiseen maapähkinämarinadiin yöksi, ja seuraavana päivänä broileri pyörähti noin 45 minuutin ajan grillissä. Itse marinoitu ja grillattu broileri on palkitseva ja mehukas päivällinen.

Raikas ja yksinkertainen vesimeloni-feta-minttusalaatti sopii melkein minkä vain grilliruoan kylkeen, mutta ehkä parhaiten juuri kanan. 

Alla resepti niin kanan marinadiin, valeluliemeen ja salaattiinkin. Kokeile sinäkin, grillikauden avaaminen kokonaisella kanalla on helppoa ja näyttävää!

Tästä näet maapähkinämarinoidun jyväbroilerin grillauksen ja vesimelonisalaatin valmistuksen videolta! Sen alta löytyy resepti tekstimuodossa kuvineen.

Maapähkinämarinadi broilerille

 • 3 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
 • 2 rkl seesamiöljyä
 • 3 rkl soijaa
 • 1 rkl hunajaa
 • 1 tl sitruunaruohotahnaa
 • peukalonpään kokoinen pala raastettua tuoretta inkivääriä
 • 1 tl Worcestershire-kastiketta
 • 1 rkl valkoviinietikkaa

Sekoita kaikki ainekset yhteen. Hiero broilerinlihan pintaan ja anna lihan vetäytyä marinadissa jääkaapissa vähintään 4 tuntia mutta mieluusti yön yli.

Itse marinoitu ja grillattu broileri ja vesimelonisalaatti

Valeluliemi grillikanalle

 • ½ sitruunan mehu
 • saman verran soijaa kuin sitruunamehua
 • 2 rkl seesamiöljyä
 • 1 rkl hunajaa

Käytä valelulientä broilerin paistuessa. Valele sitä lämmönkestävällä sudilla broilerin pintaan kolme kertaa tai tarvittaessa paiston aikana.

Itse marinoitu ja grillattu broileri on mehukas

Kokonaisen broilerin grillaus

Laita broileri marinadiin edellisenä iltana. Grillauspäivänä ota broileri huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen grillauksen aloitusta. Pyyhi broilerin pinnasta ylimääräinen marinadi pois, ettei se pala grillissä. 

Viritä kokonainen broileri tukevasti grillivartaaseen. Noin kilon kokoinen jyväbroileri valmistui 45 minuutissa, isompi vie tunnin. Voit myös keskilämmöllä grillata marinoidut koivet tai rintalihat, jos grillivarrasta ei omaan grilliin saa. 

Anna levätä kymmenisen minuuttia grillauksen jälkeen.

vesimelonia minttua ja fetaa

Vesimelonisalaatti grilliruoalle

Poista vesimelonista kuori ja paloittele kuutioiksi. Murenna feta joukkoon. Hienonna tuore minttu ja sekoita joukkoon. Koristele halutessasi mintulla tai versosalaatilla.

Itse marinoitu ja grillattu broileri on palkitseva ja erittäin maukas. Jos grillivarrasta ei löydy, käytä marinadin reseptiä ja tee kokonainen broileri uunissa! Lämmitä uuni 180 asteeseen ja paista boileri 45-60 minuuttia laakeassa uuniastiassa kunnes se on kullan ruskea. Voit halutessasi tehdä tietysti myös vain rintaleikkeet tai koipipalatkin. Hanki vain marinoimatonta broilerin lihaa, laita ne edellisenä päivänä maapähkinävoimarinadiin ja seuraavana päivänä paista uunissa. Varmasti herkullista!

Itse marinoitu ja grillattu broileri on palkitseva ja mehukas päivällinen.
Posted in Kaikki reseptit, Ruokareseptit

Aiheseen liittyvää

1 Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *