Valikko Sulje

Hemmottele äitiä mansikoilla koristelluilla kuppikakuilla

Äitienpäivä on aina toukokuun toinen sunnuntai, eli ylihuomenna! Muista äitiä leipomalla itse mansikkakuppikakkuja. Kun yleinen tilanne vaatii etäisyyttä, yksittäiset kuppikakut ovat parempia pienen porukan äitienpäivän juhlintaan kuin suuri kakku. Hemmottele äitiä tuoreilla mansikoilla koristelluilla kuppikakuilla.

Soulvinessa on jo aiemminkin tehty kuppikakkuja! Tässä postauksessa on tarkat vinkit siihen, miten saat tehtyä mahdollisimman kauniit ja onnistuneet cupcakesit.

Äitienpäivän kuppikakuista on myös videoresepti Youtubessa! Katso video tästä, ja reseptin löydät tekstinä ja kuvina alta. 

Hemmottele äitiä tuoreilla mansikoilla koristelluilla kuppikakuilla
Aikana, jolloin etäisyyden pitäminen on tärkeää, cupcakesit ovat mainio vaihtoehto kokonaiselle kakulle. Jokaiselle syöjälle oma!

Kuppikakkujen resepti

6 kuppikakkua

Tuorejuustokuorrute

tarpeeksi 6-8 kuppikakulle

  • 50 g voita
  • 175 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria

Lisäksi koristeluun: tuoreita mansikoita ja helmen näköisiä nonparelleja 

Ota voi huoneen lämpöön hyvissä ajoin ennen leipomisen aloittamista niin, että se ehtii pehmentyä.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Aloita taikinan valmistus vatkaamalla pelkästään pehmeää voita noin minuutin ajan. Voi pehmenee entisestään ja sen väri vaalenee lähes valkoiseksi, kun siihen vatkaantuu ilmaa. Vasta sitten lisää sokeri, ja jatka vaahdotusta muutama minuutti. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten koko ajan. Sekoita jauhot ja leivinjauhe yhteen. Lisää puolet jauhoseoksesta ja sekoita tasaiseksi. Älä vatkaa enää yhtään enempää kuin on pakko jauhojen lisäämisen jälkeen. Lisää väriaine ja vaniljaesanssi ja sekoita ne joukkoon. Lisää loput jauhoista ja sekoita tasaiseksi.

Laita taikina pursotinpussiin. Käytä joko silikonsia muffinivuokia tai Eskimon amerikanmuffinssivuokia. Täytä vuoat pursotinpussista tasaisesti 3/4  täyteen.

Paista muffineja 15-20 minuuttia 200 asteessa kunnes ne ovat kohoneet ja saaneet kauniin kultaisen värin pintaan.

Jäähdytä kuppikakut täysin ennen kuorruttamista.

Hemmottele äitiä tuoreilla mansikoilla koristelluilla kuppikakuilla.
Mansikkakuppikakkujen tekemisestä on myös videoresepti!

Valmista kuorrute vatkaamalla tuorejuusto ja voi yhteen. Lisää sokeri ja vatkaa kuorrute kuohkeaksi ja tasaiseksi. Valitse mieleisesi tylla ja laita kuorrute pursotinpussiin.

Pursota kauniit ruusukkeet jäähtyneiden kuppikakkujen pääälle. Ripottele päälle helminonparelleja ja koristele tuoreella mansikalla. 

Hemmottele äitiä tuoreilla mansikoilla koristelluilla kuppikakuilla
Hemmottele äitiä tuoreilla mansikoilla koristelluilla kuppikakuilla.

Voit tehdä kuppikakut sekä kuorrutteen valmiiksi jo edellisenä päivänä, ja pidä muffinit huoneenlämmössä peitettynä ja kuorrute jääkaapissa pursotinpussissa yön yli. Ota kuorrute jääkaapista huoneenlämpöön pehmenemään ennen käyttöä. Kuorruta vasta ennen tarjoilua jotta cupcakesit ovat mahdollisimman kauniita ja herkullisia, ja voit hemmotella äitiä tuoreilla mansikoilla koristelluilla kuppikakuilla.

Posted in Kaikki reseptit, Makea leivonta

Aiheseen liittyvää

1 Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *