Valikko Sulje

Marokkolainen lammastagine ja couscousia

Hauduta marokkolainen lammastagine päivälliseksi, mutta varaa aikaa, ja varaudu siihen, että kämppäsi tuoksuu käsittämättömän hyvältä koko päivän. Valtavan mausteinen, samaan aikaan makea, hapokas, täyteläinen ja lihaisa lammastagine on herkullinen ja kaikkia aisteja miellyttävä ruoka. Tagine on sekä ruoan että sen valmistukseen käytettävän erikoisen muotoisen padan nimitys, mutta onneksi taginea voi tehdä missä vain kannellisessa uunivuoassa. 

neljä tuntia hautunut tagine
Neljä tuntia uunissa hautunut lammastagine täyttää keittiön uskomattomalla tuoksulla.

Karitsan marinadi – edellisenä päivänä

  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 rkl juustokuminaa
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl kurkumaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl tuorepuristettua sitruunamehua
  • 1 rkl hunajaa
  • Tuoretta inkivääriä noin peukalon pään kokoinen pala
  • 1,5 punasipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
  • kourallinen tuoretta korianteria

Leikkaa punasipuli, valkosipuli ja inkivääri reiluiksi paloiksi. Laita ne sauvasekoittimelle sopivaan astiaan, mittaa perään hunaja, öljy ja sitruunamehu. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Paahda jauhettuja mausteita kuivalla paistinpannulla kunnes ne ovat superaromaattisia, mutta varo polttamasta niitä. Lisää paahdetut mausteet ja tuoreet yrtit, ja aja ne marindadiin mukaan sauvasekoittimella.

luullinen lampaan lapa
Luullinen lapa tuo valtavasti täyteläistä, lihaista makua pitkään hautuvaan ruokaan.

Puhdista käyttämäsi karitsan liha, voit myös huuhdella lihan nopeasti kylmän veden alla. Liha kannattaa olla reiluina palasina. Laita lihapalat kulhoon tai vaikka suureen minigrip-pussiin, kaada marinadi päälle ja sekoita kunnolla kunnes marinadi peittää lihat kokonaan. Anna marinoitua jääkaapissa vuorokauden ajan.

Lammastaginen mausteet
Marokkolainen ruoka on voimakkaan mausteista.

Taginen valmistus

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • Marinoidut lihat
  • Marinadi – älä heitä pois!
  • 2-3 isoa porkkanaa
  • 2 punasipulia
  • 5 dl vettä
  • n. 100 g kuivattuja aprikooseja
  • Jos on: suolasäilöttyjä sitruunoita, noin ½ sitruunaa
  • Jos ei ole: lisää reseptiin suolaa ja yhden sitruunan mehu

Suolaan säilötyt sitruunat ovat marokkolainen erikoisuus, jota käytetään aina taginen valmistuksessa. Reseptissä ei ole lainkaan suolaa, sillä suolasitruunat ovat yllättäen… todella suolaisia. Suolasitruunat on todella helppo tehdä itsekin, mutta ne vaativat vähintään kuukauden suolausta. Mies laittoi sitruunat meillä suolaan tekeytymään viime uutenavuotena, joten meidän sitruunamme ovat jo melkein neljä kuukautta suolaantuneita. Mikäli sinulla ei ole suolasitruunoita, käytä sen sijasta taginen valmistuksessa suolaa heti lihojen paistamisesta asti ja lopussa yhden sitruunan mehu.

suolasitruunat
Marokkolainen erikoisuus on suolaan säilötyt sitruunat. Meidän sitruunat mies laittoi viime uutenavuotena suolaan hävikin minimoimiseksi.

Pilko porkkanat ja punasipulit reiluiksi paloiksi. Ota lihapalat marinadista, pyyhi ylimääräinen marinadi pois lihoista mutta säästä loput marinadista. Lämmitä oliiviöljy paistinpannulla ja paista lihoihin kaunis väri pintaan. Laita lihapalat ruskistamisen jälkeen kannelliseen pataa – joko oikeaan taginepataan, tai muuhun kannelliseen uunipataan. Heitä mukaan porkkanat, punasipulit ja loput marinadista. Lisää noin 5 dl vettä ja sekoita kunnolla.

Laita pata 140-asteiseen uuniin ja anna hautua kannen alla 3,5 tuntia.

Ota pata pois uunista. Lisää pilkotut aprikoosit ja pilkotut suolasitruunat tai niiden puuttuessa sitruunamehu. Sekoita reilusti ja anna hautua uunissa kannen alla vielä 30 minuuttia.

Keitä couscous paketin ohjeen mukaan. Tarjoile lammastagine couscousin kanssa, koristele tuoreella mintulla ja/tai korianterilla. Nauti lammastaginen kanssa oikein hedelmäistä ja täyteläistä punaviiniä, jossa on vähän jäännössokeria, belgialaista wit-olutta tai marokkolaista minttuteetä, jonka voi tehdä uuttamalla tuoreita mintun lehtiä vihreään teehen.

tarjoile tagine couscousin kanssa
Lammastagine on herkullinen ja kaikkia aisteja miellyttävä ruoka.
Posted in Kaikki reseptit, Ruokareseptit

Aiheseen liittyvää

13 Comments

  1. Paluuviite:Hyötykasvien kasvatus siemenestä kerrostalossa osa 1 - Soulvine

  2. g rsacwgxy

    Great beat ! I would like to apprentice while you amend
    your site, how can i subscribe for a blog website?
    The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your
    broadcast provided bright clear idea

  3. jizzaxcity.uz

    May I simply say what a comfort to find a person that really knows what
    they’re discussing on the internet. You certainly realize how to bring a
    problem to light and make it important. A lot more people have
    to read this and understand this side of the story.
    I was surprised that you aren’t more popular because you definitely possess the gift.

  4. cbd oil that works 2020

    Hello there! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
    I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not
    seeing very good success. If you know of any please share.
    Appreciate it!

  5. cbd oil that works 2020

    Hey there! I could have sworn I’ve been to this site before
    but after reading through some of the post I realized it’s new to me.
    Nonetheless, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking back
    frequently!

  6. cbd oil that works 2020

    Unquestionably believe that which you said. Your favorite justification seemed to be on the internet the easiest thing to be aware of.
    I say to you, I definitely get irked while people consider worries that they plainly
    do not know about. You managed to hit the nail upon the top
    as well as defined out the whole thing without having side-effects , people
    can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

  7. cbd oil that works 2020

    Great site you have here but I was curious about if you knew of any community
    forums that cover the same topics discussed here? I’d really like to be a part of group where I can get opinions from other knowledgeable individuals that share the same interest.

    If you have any recommendations, please let me know.
    Thanks!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *