Valikko Sulje

Neljä erilaista tapas ideaa helpoimmasta vaikeampaan

Tee värikäs kattaus, avaa viinipullo ja tarjoile tapaksia illan ratoksi! Kun matkustaminen on lähes mahdotonta, tuo Espanja kotiisi näillä tapaksilla. Tässä on neljä erilaista tapas ideaa helpoimmasta vaikeampaan, sekä lihaa että meren eläviä! 

1. Manchegoa ja Serranon kinkkua

Tässä on neljä erilaista tapas ideaa helppo manchego
Sekä kinkun että juuston on oltava huoneenlämpöisiä, jotta ne maistuvat parhaimmalta.

Helpoin tapa rakentaa tapas-pöytä on ostaa kaikki valmiina ja laittaa ne kauniisti esiin. Lampaanmaidosta tehty Manchego-juusto on käytännössä Espanjan kansallisherkku, ja toinen on espanjalainen ilmakuivattu kinkku, kuten Serranon kinkku. Valitsit sitten toisen näistä tai molemmat, pidä huoli ettet tarjoile niitä jääkaappikylmänä. Niiden suutuntuma ja maku paranevat huomattavasti, kun annat niiden lämmetä huoneenlämpöisiksi. Voit esimerkiksi laittaa ne esiin lautaselle tai puulaudalle 30-45 minuuttia ennen tarjoilua, ja peittää ne kelmulla, etteivät herkkujen reunat kovetu odottaessa. 

Muita valmiina ostettavia tapas-pöydän antimia ovat tietysti oliivit (Filoksen kivelliset oliivit ovat omaa herkkuani) ja esimerkiksi juustolla täytetyt pikkupaprikat

2. Punaviinissä haudutettua chorizoa

Tässä on neljä erilaista tapas ideaa chorizo
Kahden raaka-aineen tapas: punaviinissä haudutettua chorizoa.

Karvan verran enemmän vaivaa vaatii punaviinissä haudutettu chorizo. Tarvitset tähän kaksi raaka-ainetta: punaviiniä ja chorizoa. Valitse kestomakkaran mallinen chorizo kuten tämä, eli älä ohutta leikkelettä. Poista chorizo-makkarasta kuori ja pilko se noin puolen sentin kokoisiksi paloiksi. Laita palat kylmään kattilaan ja laita keskilämmölle liedelle. Näin chorizon oma rasva sulaa hiljalleen. Kun chorizo paistuu omassa rasvassaan ja saa vähän väriä, lisää punaviiniä sen verran, että chorizo-palat juuri ja juuri peittyvät. Keitä kymmenisen minuuttia niin, että punaviini keittyy kasaan lihaisaksi kastikkeeksi chorizolle.

3. Chili-valkosipulimarinoidut jättikatkaravun pyrstöt

Tässä on neljä erilaista tapas ideaa jättikatkaravunpyrstöt chilillä limellä ja valkosipulilla
Ravut ovat värikästä ja maukasta jaettavaa ruokaa.

Lisätään vain hiukan haastetta tähän tapakseen! Chilillä ja valkosipulilla marinoidut jättikatkaravun pyrstöt ovat herkullinen ja merellinen tapas jaettavaksi. Helpoimmalla pääset, kun valitset kypsennetyt ja kuoritut jättikatkaravun pyrstöt. Jos otat ne pakkasesta, sulata ne rauhassa jääkaapissa yön yli ennen käyttöä. Jos haluat tehdä viimeisen päälle hyviä, osta kalatiskiltä raakoja, vielä harmaanvärisiä ja tuoreita jättikatkaravun pyrstöjä, jotka todennäköisesti joudut kuorimaan itse. Pidä ne kylmässä viime hetkeen saakka ja kuori ne. 

Käytit sitten kumpaa vain, sekoita marinadiin pari ruokalusikallista oliiviöljyä, pari ruokalusikallista tuorepuristettua limemehua ja makusi mukaan tuoretta punaista chiliä ja valkosipulia hienonnettuna. Sekoita jättikatkaravun pyrstöt marinadiin ja anna maustua ainakin tunnin jääkaapissa. Kun ryhdyt paistamaan, kuumenna pannu ja siinä tilkka oliiviöljyä hyvin kuumaksi, ja pyyhi jättikatkaravut kuivaksi marinadista. Paista niihin nopeasti kaunis pinta pannulla ja tarjoile lämpimänä! 

4. Espanjalaiset sinisimpukat

espanalaiset sinisimpukat maistuvat sahramille ja tomaatille
Simpukat ovat mainiota jaettavaa ruokaa illanistujaisiin.

Listan haastavin tapas valmistaa soveltuu vaikka pääruoaksi, kunhan simpukoita on tarpeeksi per ruokailija. Espanjalaiset sinisimpukat saavat makunsa sahramista ja tomaatista, ja niiden tuoksu saa veden herahtamaan kielelle heti. Nauti kuivan valkoviinin ja hyvän vaalean leivän, kuten foccaccian kanssa. Katso espanjalaisten sinisimpukoiden tarkka ohje täältä! 

Tässä on neljä erilaista tapas ideaa! Kokeilitko jotakin näistä? Mikä on sinun lempparisi tapaksista?

Posted in Kaikki reseptit, Ruokareseptit

Aiheseen liittyvää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *