Valikko Sulje

Perinteisen italialaisen foccaccian resepti

Foccaccia ei ole mikään laihduttajan leipä, mutta tämäpä onkin herkkuperseen eikä laihduttajan blogi. Italialaisen keittiön lahja leipämaailmalle vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta lopputulos palkitsee. Leipä on sisältä ilmava ja pehmeä, pinnalta se on rapea, ja runsaan oliiviöljyn, suolan ja pintamausteiden käyttö takaa ettei foccaccia tarvitse seurakseen mitään. Sitä on kuitenkin ilo kastaa esimerkiksi simpukoiden keittoliemeen tai sillä on hyvä pyyhkiä pastalautanen puhtaaksi kastikkeesta.  Tässä on perinteisen italialaisen foccaccian resepti! 

Tässä on perinteisen italialaisen foccaccian resepti
Runsas oliiviöljyn käyttö tekee leivän kuoresta hyvin rapean mutta sisäpuolesta hyvin pehmeän.

Foccaccian resepti

Teen foccaccia-leipäni 28 cm x 19 cm kokoiseen Pyrex-vuokaan. Vuoan koko vaikuttaa leivän paksuuteen, mikä vaikuttaa leivän paistoaikaan.

  • 450 g 00-jauhoja
  • 3 g kuivahiivaa
  • 335 g lämmintä vettä
  • 9 g suolaa
  • n. 0,5-1 dl hyvää oliiviöljyä
  • Sormisuolaa
  • Tuoretta rosmariinia pari oksaa

Yhdistä jauhot, kuivahiiva, 43-asteinen vesi ja suola ja sekoita ne suurpiirteisesti yhtenäiseksi. Anna taikinan levätä kulhossa kostean liinan alla 20 minuuttia.

Seuraavaksi ota kiinni taikinan reunasta, venytä sitä ylöspäin ja taita taikinan päälle. Käännä kulhoa neljäsosa kierrosta ja toista. Tee venytys ja taitto jokaiselta neljältä sivulta.

Anna taikinan levätä kostean liinan alla taas 20 minuuttia.

Toista taitto neljältä sivulta ja 20 minuutin lepo vielä kolme kertaa, eli tee taitot yhteensä neljä kertaa.

Anna viimeisen taiton jälkeen kohota ja levätä 30 minuuttia.

Öljyä uunivuoka reilulla määrällä hyvää oliiviöljyä. Kaada taikina vuokaan. Käännä taikina toisin päin niin, että se on molemmin puolin oliiviöljyssä. Venytä taikinaa kostutetuin sormin täyttämään vuoka. Jos taikina ponnahtaa koko ajan takaisin, anna sen levätä 10 minuuttia ja yritä uudelleen.

Kostutetuin sormin painele taikinaan kuoppia painaen sormet pohjaan saakka mutta ei läpi taikinasta. Koristele leipä rosmariinin oksilla ja ripottele kiteistä sormisuolaa päälle

Anna taikinan kohota vuoassa kostutetun liinan alla 45-60 minuuttia kunnes se on ainakin tuplaantunut.

Paista 225 asteessa noin 45 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea ja rapea.

Ota leipä pois vuoasta paistamisen jälkeen jäähtymään jäähdytysrekille.

Tässä on perinteisen italialaisen foccaccian resepti
Rosmariini on perinteinen maku ja koriste foccacciassa.
Tässä on perinteisen italialaisen foccaccian resepti
Valmis foccaccia on rapea ja kultainen pinnalta mutta pehmeä ja ilmava sisältä.

Tämä perinteisen italialaisen foccaccian resepti on palkitseva ja saa varmasti jokaiselta maistajalta ihastuneita huokauksia. Foccaccia sopii hyvin esimerkiksi antipastien kanssa tai sinisimpukoiden  kaveriksi. Kokeile myös halkaistua ja täytettyä foccacciaa! Väliin sopii erityisen hyvin italialainen kinkku tai salami, itse tehty pesto ja siivutettu mozzarella.

täytetty foccaccia leipä mozzarella
Jos foccacciaa jää seuraavalle päivälle, yksi tapa käyttää se on täyttää italian mauilla.
Posted in Kaikki reseptit, Suolainen leivonta

Aiheseen liittyvää

39 Comments

  1. Paluuviite:Neljä erilaista tapas ideaa helpoimmasta vaikeampaan - Soulvine

  2. tinyurl.com

    you’re in point of fact a just right webmaster.
    The website loading velocity is amazing. It kind of feels that
    you’re doing any distinctive trick. Moreover, The contents are masterwork.
    you’ve done a fantastic task in this topic!

  3. safass.com

    Very great post. I simply stumbled upon your weblog and wished
    to mention that I have really enjoyed browsing your weblog posts.
    After all I’ll be subscribing on your feed and I am hoping you write again soon!

  4. tinyurl.com

    Hi my loved one! I wish to say that this article is amazing, nice
    written and come with almost all important infos. I would like
    to see extra posts like this .

  5. cbd oil that works 2020

    Oh my goodness! Impressive article dude! Thank you so much,
    However I am encountering issues with your RSS. I don’t know why
    I cannot join it. Is there anybody else having the
    same RSS issues? Anybody who knows the solution will you kindly
    respond? Thanx!!

  6. cbd oil that works 2020

    Its like you read my mind! You appear to grasp so much approximately this, such as you
    wrote the book in it or something. I feel that you just can do
    with some p.c. to force the message home a bit, however instead of that, that is fantastic blog.
    A great read. I will certainly be back.

  7. gotogate

    You could definitely see your skills in the article you write.
    The world hopes for even more passionate writers like you who are not afraid
    to say how they believe. All the time follow your heart.

  8. 카지노

    This is the right blog for everyone who really wants to find out about this topic. You understand so much its almost tough to argue with you (not that I actually will need to…HaHa). You certainly put a new spin on a subject that has been discussed for a long time. Wonderful stuff, just great!

  9. 온라인카지노

    After going over a number of the articles on your blog, I truly like your technique of blogging. I book marked it to my bookmark webpage list and will be checking back soon. Take a look at my website too and tell me what you think.

  10. 카지노사이트

    You made some good points there. I looked on I like reading a post that can make people think. Also, many thanks for allowing me to comment! web to learn more about the issue and found most people will go along with your views on this website.

  11. web hosting company

    I’ll right away take hold of your rss feed as I can not to find your email subscription hyperlink or e-newsletter service.
    Do you’ve any? Please permit me recognize in order that I may subscribe.
    Thanks.

  12. best web hosting sites

    Hey I am so happy I found your site, I really found you by
    mistake, while I was looking on Askjeeve for something else, Nonetheless I am here now and would just
    like to say thank you for a fantastic post and a all round interesting blog (I also love the theme/design),
    I don’t have time to read through it all at the minute but
    I have bookmarked it and also included your RSS feeds, so when I
    have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the fantastic work.

  13. webhosting

    Hey there! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting
    a new project in a community in the same niche. Your blog
    provided us beneficial information to work
    on. You have done a marvellous job!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *