Valikko Sulje

Sillivoileipäkakku vapun kunniaksi

Voileipäkakut pitäisi tuoda takaisin! Melko makaaberia kyllä, mutta innostun aina hautajaiskutsuista, koska hautajaiset ovat ainoa paikka, missä voileipäkakkua nykyään enää saa. Voileipäkakkufanina haluan siirtää sen iloisempien hetkien tarjoiluksi, joten miksipä ei vapuksi! Vappuna sillivoileipäkakku toimii silliaamiasella, lounaalla ja illanvieton suolapalanakin. Kuohuviiniä ja snapsia kylkeen, vappuhattu päähän ja volyymit kaakkoon! 

Tein sillivoileipäkakkuun kolme eri täytettä, jokainen omaan väliinsä. Voit valita näistä mieleisesi ja tehdä vain yhden täytteen, tai tuoda variaatiota voileipäkakkuun ja käyttää kaikia kolmea.

sillivoileipäkakun kuorrutus

Sillivoileipäkakun kolme eri täytettä

SILLIKAVIAARITÄYTE 

  • 150 g eli noin 1,5 filettä sillifileetä
  • 75 g creme fraiche
  • 65 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 keitettyä 7 min kananmunaa
  • 2 pientä salottisipulia

SILLI-PERUNATÄYTE

  • 150 g eli noin 1,5 filettä matjesillifileetä
  • 75 g creme fraiche
  • 65 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 iso keitetty peruna
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • ripaus valkopippuria
  • ripaus suolaa

JÄRKI SÄRKI -TÄYTE

  • 100-120 g valutettua Järki särkeä (savustettu & luomu valkosipuli)
  • 75 g creme fraiche
  • 65 g maustamatonta tuorejuustoa
  • puolikas punasipuli
  • ripaus valkopippuria
    ripaus suolaa

Jokaisen täytteen kohdalla hienonna kalat ja muut täytteen raaka-aineet, ja sekoita yhteen. Tarkista maku. Silli on usein hyvin suolaista, niin suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä.

voileipäkakkupala
Sillivoileipäkakku on mehevä ja herkullinen suolapala vappupöytään.
voileipäkakun kokoaminen

VOILEIPÄKAKUN KOKOAMINEN

Kakku kootaan vuokaan ylösalaisin tarjoilua edellisenä päivänä. Tarjoilun päivänä kakku kumotaan vuoasta pois ja kuorrutetaan. Valitse vuoka, jonka muotoisen ja kokoisen kakun haluat. Vuoraa se kelmulla. 

Leikkaa leipäpalat vuokaan sopiviksi niin, että saat koko kerroksen tiiviisti leivitettyä. Kostuta leipäpalat maidolla käyttäen sutia, lusikalla maitoa tulee helposti liikaa. Aloita leivän reunoista ja siirry sitten keskemmälle. 

Levitä täytteet tasaisesti joka väliin ja muista kostuttaa leivät maidolla.

Kun voileipäkakku on koottu, peitä se kelmulla. Laita kakku jääkaappiin vetäytymään vähintään neljäksi tunniksi, mutta mielellään yön yli. 

voileipäkakun kuorruttaminen
Voileipäkakun kuorrutteeksi kannattaa sekoittaa tuorejuustoa ja créme fraichea.

VOILEIPÄKAKUN KUORRUTUS

  • 150 g créme fraichea
  • 175 g maustamatonta tuorejuustoa
  • Esim. keitettyä kananmunaa, ruohosipulia, versoja, ituja, syötäviä kukkia, jne.

Vatkaa créme fraiche ja tuorejuusto yhteen tasaiseksi. Ota voileipäkakku jääkaapista, avaa kelmu ja kumoa se alustalle. Kakun ympäristön voi vuorata esimerkiksi leivinpaperisuikaleilla, jotka saa helposti pois, niin et kuorruttaessa sotke lautasta. 

Levitä kuorrute veitsellä ohueksi kerrokseksi kakun päälle ja sivuille. Voit halutessasi tehdä tekstuuria tai käyttää pursotuspussia lisäkoristelua varten.

Koristele kakku haluamallasi tavalla. Itse käytin kananmunaa, versosalaattia, hienonnettua ru0hosipulia ja alfalfa-silmusalaattia.

voileipäkakun kuorrutus
Voileipäkakun kuorruttamisessa voi käyttää mielikuvitusta lähes loputtomasti.

Sillivoileipäkakku toimii silliaamiasella, lounaalla ja illanvieton suolapalanakin. Nauti ehdottomasti kuohuviinin kanssa snapsia unohtamatta!

Iloista vappua!

Posted in Kaikki reseptit, Suolainen leivonta

Aiheseen liittyvää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *