Valikko Sulje

Tee itse herkulliset kalapullat

Kalapullien tekeminen itse alusta asti käsin kuulostaa työteliäältä ja vaikealta, mutta itseasiassa se on yllättävän nopeaa ja helppoa! Et tarvitse montaa raaka-ainetta, ja ne harvatkin vain surautetaan yhteen. Paistoaika on lyhyt mutta tulos erittäin maukas. Tee itse herkulliset kalapullat näillä ohjeilla!

kuhapullat lisukkeineen
Kuhapullat kannattaa tarjoilla kaudessa olevien kasvisten kanssa.

Klassisten kalapullien perusohje

  • 1 osa vaaleaa kalaa kuten kuhaa, haukea, ahventa, jne.
  • 1 osa kermaa
  • 1,5% suolaa kalan ja kerman yhteispainosta

Toisin sanoen jos kalaa on 200 grammaa, käytä 2 desiä kermaa ja laita teelusikallinen suolaa. Kalapullien massan valmistamiseen monitoimikone (tai keittiöslangilla ”cutteri”) on paras, mutta sauvasekoitin tai jopa tehosekoitin käyvät myös. Hienonna laitteessa ensin kala, ja lisää sitten kerma ohuena nauhana joukkoon koneen käydessä. tekee paksun taikinan, jonka kalan oma proteiini ja kerman rasva saostavat. Et tarvitse kananmunaa tai mitään muutakaan sidosainetta! Mausta massa lopuksi. 

Itse tein maustetut kalapullat. Tarkka ohje siihen alla! Tee itse herkulliset kalapullat ja mausta ne mielesi mukaan.

kuhapulla-annos
Keväinen kuhapulla-annos on mainio lounas.

Ellun paremmat kuhapullat

3 hengelle

  • 200 g nahatonta kuhaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl merisuolaa
  • ½ pieni punasipuli
  • 2 tl pieniä kapriksia
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • tuoretta tilliä
  • valkopippuria

Hienonna punasipuli, kaprikset ja tilli. Ota kala, ja aja se hienoksi monitoimikoneessa. Koneen käydessä kaada joukkoon hitaasti ohuena nauhana kerma. Lisää vielä sipuli, kaprikset, tilli ja muut mausteet. Aja massa tasaiseksi. 

Tee kuhamassasta pieniä pyöryköitä öljytyin käsin, tai ole laiska niin kuin Ellu ja käytä pursotuspussia. Kuumenna rypsiöljy pinnoitetulla paistinpannulla ja truuttaile kalamassasta palleroita, tai paista jo tekemäsi pullat pannulla. Kun kuhapullissa on kaunis kultainen pinta, nosta ne pois pannusta uuninkestävään astiaan. Kun olet paistanut kaikki, laita ne uuniin 180 asteeseen 5-10 minuutiksi varmistamaan kypsyminen ja pysymään lämpimänä sillä aikaa kun laitat aterian muut osat paikalleen. 

kuhapullat esillä
Sekoita kalapullien kermaviilikastikkeeseen tilliä, sitruunaa ja hienonnettua suolakurkkua.

Tarjoilin kuhapullat vihreän parsan, keitetyiden perunoiden ja nopean kermaviilikastikkeen kanssa. Perunamuusi ja kananmunakastike ovat myös oivia seuralaisia kalapullille.

Posted in Kaikki reseptit, Ruokareseptit

Aiheseen liittyvää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *