Valikko Sulje

Törkeän helppo tonnikalaleipä

Tonnikalaleipä on nopea ja proteiinipitoinen aamiainen! Mitään ei tarvitse keittää, lämmittää, paahtaa tai paistaa. Senkun sekoitat raaka-aineet yhteen ja lähmit täysjyväleivän päälle, niin kyllä jaksaa!

helppo tonnikalaleipä
Täysjyväleivällä terveellinen ja herkullinen startti päivään.

Törkeän helppo tonnikalaleipä

3-4 leipää

  • 1 prk tonnikalaa vedessä
  • 3-4 rkl kermaviiliä
  • 6 kpl cocktail-kurkkuja
  • 12 kpl pieniä capriksia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • tuoretta tilliä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • mieleistä chilikastiketta

Lisäksi

  • mieleistä leipää
  • salaatinlehti
  • mieleistä levitettä

Valuta tonnikala. Hienonna cocktail-kurkut (voit käyttää myös suolakurkkua tai maustekurkkua) ja kaprikset. Hienonna tilli. Sekoita kaikki yhteen kulhossa. Mausta halutessasi vielä mieleisellä chilikastikkeellasi – suosittelen kovasti jotain salsa verde -henkistä vihreää kastiketta. Itse käytin ihastuttavan aromaattista Seksico Salsa Nortenoa!

Leikkaa leipä, käytä mielestä levitettä, vuoraa salaatinlehdellä ja mätkäise tonnikalatäyte päälle. Koristele sensuellisti tillinlehdillä ja nauti vihreän teen tai kahvin kanssa aamupalaksi.

Tuunaa sillä mitä kaapista löytyy! Onko kevätsipulia, punasipulia, ruohosipulia, jalapenoa, keitettyä kananmunaa? Onko kermaviilin sijasta turkkilaista jogurttia, majoneesia tai rahkaa? Kyllä onnistuu! Törkeän helppo tonnikalaleipä on oiva proteiinipitoinen aamupala kun muistat makua tuovat ja buustaavat mausteet.

Kokeile tehdä itse rapeakuorinen ja maukas pataleipä!  Paistopäivästä seuraavana aamuna siivu vaivaamatonta leipää sopii tonnikalaleipään kuin nenä päähän. Katso resepti täältä! 

Posted in Aamiaiset, Kaikki reseptit

Aiheseen liittyvää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *