Valikko Sulje

Tietoja

turusen ellu

Turusen Ellu

Turusen Ellu on helsinkiläinen ravintola- ja alkoholialan ammattilainen. Ellulla on kourassaan ylioppilaan, kokin, restonomin ja WSET-viinisertifikaatin paperit. Takana on 13 vuotta töitä ravintola- ja alkoholialalla, vedettynä lukemattomia viinitastingejä, useita julkisen puhumisen tilaisuuksia, satoja samppanjapulloja avattuna sapelilla ja mieletön määrä matkakilometrejä pitkin poikin viinitarhoja, panimoita ja tislaamoita. Ellu ei ole ollut ravintolassa töissä enää muutamaan vuoteen, mutta rakkaus ruoanlaittoa, juomakulttuurin moninaisuutta ja yleistä vieraanvaraisuutta kohtaan on vain kasvanut.

Ellu rakastaa tasapainoa, puhtautta ja laadukasta tekemistä kaikessa gastronomiaan liittyvässä. Erityisen lähellä sydäntä ovat saksalaiset viinit, Pinot Noir -samppanjat, Baijerin oluet, sienirisotto, merenelävät ja kunnollinen entrecôte-pihvi bearnaise -kastikkeen ja Bordeaux’n punaviinin kanssa. Michelin-tähdet kiinnostavat yllättävän vähän, eikä Ellu jaksa innostua neipa-oluista, naturaaliviineistä tai vihersmootheistakaan. 

Tällä hetkellä Ellu panostaa mukaviin kenkiin, viinikaapin täyttöön (eikä vain tyhjennykseen), tapaksiin ja siihen, ettei taas hukkaisi nahkahanskojaan jonnekin Helsingin kaduille.

turusen ellu

Soulvine-blogi

Ellu kirjoittaa blogia kotikeittiöstä kotikeittiöön siitä huolimatta, että ravintola-alan kokemusta ja koulutusta löytyykin. Soulvinella ei ole kaupallista yhteistyötä, ja jos joskus on, niin siitä kerrotaan siinä yhteydessä. Kaikki mitä Ellu kirjoittelee on siis ihan omasta päästä ja rahapussista, eikä ketään muita ole tästä syyttäminen.

Kuvia Ellu ottaa iPhone X:llä tai Canon PowerShot X -pokkarilla. Joskus kuvia lainataan vapaista kuvapalveluista, kuten Pexels tai Pixabay. Sivusto käy WordPressillä. 

Haluatko tehdä yhteistyötä, onko kysymyksiä, kommentteja tai jotain muuta mielessä? Katso Ota Yhteyttä -sivu tai lähetä suoraan sähköpostia osoitteeseen elina@soulvine.fi