Valikko Sulje

Uunimunakas on proteiinirikas treenaajan aamiainen

Uunimunakas on proteiinirikas treenaajan aamiainen, joka kannattaa valmistaa etukäteen. Sekoita aineet yhteen ja paista uunissa sunnuntai-iltana, anna jäähtyä ja paloittele valmiiksi annospalasiksi. Monen päivän aamiaiset ovat valmiina! Aamulla uunimunakkaan voin syödä joko suoraan jääkaapista tai pienen mikrolämmityksen jälkeen. Mikä parasta, uunimunakkaaseen voi tunkea melkein mitä vain. Minulla onkin tapana sotkea siihen viikonlopun ruoanlaitosta ylijääneitä asioita hävikin välttämiseksi.tree

Uunimunakas on proteiinirikas treenaajan aamiainen
Leikkaa jäähtynyt uunimunakas paloiksi valmiiksi ja se on kuin piirakkapala.

UUNIMUNAKKAAN PERUSRESPTI

6 annosta

6 kananmunaa

50-100 g jonkinlaista juustoraastetta

50-100 g maitotuotetta, kuten kermaviiliä, ranskan kermaa, rahkaa, ruokakermaa tai maitoa

100-200 g sekalaisia kasviksia, kuten tomaattia, paprikaa, sipulia, kesäkurpitsaa, pinaattia, sieniä, jne.

100-200 g proteiinia, kuten kinkkusuikaleita, kypsennettyä kanaa, paloiteltuja nakkeja, jne.

Mausteita, kuten valkosipulia ja yrttejä

Suolaa, pippuria

Pilko ainekset pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon mausteet ja proteiini. Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon maitotuote. Vatkaa yhteen tasaiseksi. 

Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Levitä ainekset vuokaan ja kaada kananmunaseos päälle. Katso että kaikkea on tasaisesti joka paikassa. Levitä juustoraaste päälle (tai halutessasi sekoita se mukaan). 

Paista 200-asteisessa uunissa vuoan muodosta riippuen noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä täysin. Leikkaa kuuteen annospalaan ja laita peitettynä jääkaappiin.

Aamulla laita uunimunakaspala mikroon 30 sekunniksi, nauti ja aloita päiväsi. 

Uunimunakas on proteiinirikas treenaajan aamiainen
Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Se on helppo paistaa ja irtoaa vuoasta helposti.
paistettu uunimunakas on kuin piirakka
Valmis uunimunakas on kuin gluteeniton tai viljaton piirakka.

Uunimunakasta voi varioida loputtomiin. Voit pitäytyä omissa suosikeissasi, jotka koet että toimivat sinun aamiaisessasi parhaiten, mutta voit aina kokeilla myös uutta.

Olen käyttänyt juustona tähän mennessä:

  • mozzarellaraastetta
  • gruyeriä
  • emmentalia
  • edamia
  • murennettua fetaa
  • tuorejuustoköllejä

Olen käyttänyt maitotuotteena seuraavia:

  • ruokakerman jämän
  • créme fraichen purkin jämän
  • kermaviilin jämiä
  • tarvittaessa jatkanut maitotilkalla

Olen käyttänyt proteiinina:

  • kypsää grillikanaa
  • palvikinkkua
  • chorizon palasia
  • erilaisia papuja

Kasviksina käytän yleensä jotain seuraavia:

  • paprikaa
  • tomaattia
  • kesäkurpitsaa
  • keltasipulia tai punasipulia
  • pinaattia
  • lehtikaalia
  • sieniä

Mausteina käytän yleensä jotain seuraavia:

  • kevätsipulia tai ruohosipulia
  • tuoretta basilikaa tai korianteria
  • aurinkokuivattua tomaattia
  • kuivattuja yrttejä kuten oreganoa
  • savupaprikajauhetta
  • valkosipulia lähes aina

Uunimunakas on proteiinirikas treenaajan aamiainen. Sen sisältöä pystyy itse hallitsemaan tarkasti,  joten sen voi helposti pitää hyvin vähäkalorisena, mutta proteiinimääränsä vuoksi se on täyttävä ja sopii erityisen hyvin treenin jälkeiseksi välipalaksi. Kaiken lisäksi se helpottaa unisia aamuja, sillä sen voi tehdä kokonaan ennakkoon jääkaappiin odottamaan. Uunimunakas säilyy hyvänä neljä päivää jääkaapissa, eli pyrin syömään sunnuntai-iltana tehdyn uunimunakkaan viimeistään torstaiaamuna loppuuun. 

Posted in Aamiaiset, Kaikki reseptit

Aiheseen liittyvää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *