Valikko Sulje

Vierasvaraksi suklaa-cookiet

Amerikkalaistyyppiset suklaa-cookiet tai suklaakeksit ovat erinomaisia vierasvaraksi. Helpon taikinan voi tehdä ennakkoon ja pakastaa pötkylänä. Jäisestä pötkylästä leikataan keksikolikoita tarpeen mukaan ja paistetaan. Siten saa paitsi kauniita ja tasalaatuisen kokoisia keksejä, myös nopeasti uunituoretta tarjottavaa.

itsetehdyt suklaacookiet

Helpot ja nopeat suklaa-cookiet

100 g pehmeää voita
½ dl taloussokeria
1½ dl fariinisokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vanilja-aromia (esim. Dr. Oetker)
ripaus suolaa
n. 100 g suklaarouhetta (esim. Pandan tummaa suklaata leikattuna pieneksi)

Vatkaa voi ja sokerit yhteen kunnes seos on kuohkeaa. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää ne parissa osassa. Älä sekoita tarpeettoman paljon jauhojen lisäämisen jälkeen. Viimeisenä sekoita mukaan suklaarouhe.

Levitä taikina pötköksi leivinpaperin päälle, jätä tilaa reunoihin vähintään 5 cm. Pyöritä taikina leivinpaperin sisään tiukaksi pötköksi ja väännä päädyt kiinni kuin se olisi valtava paperipäällysteinen karkki. Halutessasi suojaa pötkylä vielä foliolla tai kelmulla. Pakasta pötkylä vähintään 6 tunnin ajaksi, mieluusti seuraavaan päivään. Käytä keksitaikina pakkasesta kolmen kuukauden sisällä vaikka muutama keksi kerrallaan.

suklaacookie pakkaseen
Suklaacookiepötkö on valmis pakkaseen!

Kun haluat paistaa keksejä, laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa pötköstä noin 1-1,5cm paksuisia kolikoita juuri se määrä kuin haluat. Levitä ne pellille leivinpaperille. Jätä runsaasti väliä, sillä keksit leviävät paistaessa. Laita jäiset keksit 200-asteiseen uuniin ja paista 10 minuuttia. Anna cookieiden jäähtyä uunin jälkeen hetken, että ne jähmettyvät hiukan.

Nauti keksit kylmän maidon, kahvin tai makean sherryn kanssa, mutta suklaa- suklaakeksit ovat erinomaisia vierasvaraksi milloin vain.

suklaacookiet kahvihetkeen
Posted in Kaikki reseptit, Makea leivonta

Aiheseen liittyvää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *